Pure Lip Intense från Akademikliniken

Jag var mitt uppe i planeringen av vilka lip plumpers jag skulle testa och recensera då jag fick ögonen på ett inlägg av LittleMissConsumer. Måste tipsa om hennes sida, jag har hållit ögonen på bloggen ett bra tag, tjejen har klass och det gillar jag. 🙂

Hur som, hon skrev om Pure Lip Intense och jag blev så otroligt nyfiken att jag strök hela lip plumpers idén. Lite besvärlig som jag är skickade jag ett mail till Akademikliniken med lite frågor.

Pure Lip Intense från Akademikliniken

Är den ”lätta volymökningen” något man kan se med blotta ögat eller är det bara en effekt som kan mätas kliniskt?
Vad är det som gör att den patenterade antioxidanten skapar nämnda volymökning?

Fick ett mycket tillfredställande svar av AK:

Vi har valt att inte använda oss av de mer vanligt förekommande ingredienserna för volymökning i läpprodukter (t ex. capsaisin), då dessa enbart ger en tillfällig
och reaktiv svullnad i huden.
Då vårt främst fokus som hudvårdsmärke är att stärka och optimera hudhälsan, har vi i stället valt ett volymökande ämne med vårdande och uppbyggande egenskaper.
Detta ämne heter Sym3D och går under beteckningen antioxidant.
Sym3D motverkar till viss del det naturliga nedbrytandet av fettceller i läpparna, vilket resulterar i en lätt volymökning av läppytan.
I studier har denna ökning framgått till ungefär 6% under loppet av 28 dagars bruk.
Då ingrediensen är en antioxidant har den även skyddande egenskaper (mot fria radikaler) och hjälper till att jämna ut fina linjer.
Mitt första intryck av produkten är att det är en förstklassig sådan. Förpackningen är mycket elegant och kan utan problem tas fram när man sitter ute på ett café eller liknande, till skillnad mot dessa förhatliga *lypsyl grejer som folk håller på att kleta in läpparna med oavsett var de befinner sig, usch. Själva applikatorn (påhittat ord?) är sval mot läpparna och utformningen gör det lätt och framförallt hygieniskt att använda.
Pure Lip Intense Akademikliniken

Priset på 250 kr för 15 ml tycker jag är helt ok för en läpp-produkt. Den går att köpa direkt hos Akademikliniken här eller hos någon av deras återförsäljare.

Jag kommer att komma med en utförlig recension om ca 1 månad.

*edit: 11 feb, Jag har sett resultat. Läs mer här

Kram från Tess

*edit: Det jag inte tycker om är när folk låter dem rulla runt i väskan, fickan så det hamnar smuts mellan locket som sedan hamnar på själva produkten. Utöver det har jag inga problem med lypsyl grejer. 🙂

Annonser

4 reaktioner på ”Pure Lip Intense från Akademikliniken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s