Färga dina ögonbryn hemma

Hur skönt är det inte att vakna på morgonen och att ögonbrynen redan finns där. Att färga ögonbrynen själv är faktiskt mycket lätt och snabbt går det också.

Jag kommer ihåg när min mamma gick på salong första gången för att färga ögonbrynen, hon hade panik. När de också skulle försöka färga hennes ögonfransar befann sig mamma i flyktposition. Paniken var total. Hahaha, ja jag kan tänka mig hur rädd hon skulle blivit ifall hon varit med när de skar bort halva mina ögonlock men det är en annan historia. 🙂

Depend Ögonbrynsfärg

Produkter att köpa för ögonbrynsfärgning

  • Depend Ögonbrynsfärg
    Finns i färgerna brun, brunsvart och svart. Kostar ca 95 kr och fins på Kicks, Åhlens mm

En kartong Depend Ögonbrynsfärg innehåller allt du behöver för att färga dina bryn själv.

______________________

Så här gör du för att färga dina bryn

1.Om du är ljus i håret välj färgen brun, brunhåriga som vill ha lite mörkare bryn passar i brunsvart. För riktigt mörka och framträdande bryn väljer du färgen svart.

2.Läs igenom bruksanvisningen på förpackningen och blanda därefter färgkrämen och väteperoxid i den lilla plastkoppen Rör om ordentligt med plastpinnen till du ser att färgen är jämn och blandad. Med hjälp av plastpinnen smetar du på ett tunt lager av den utblandade färgkrämen över ögonbrynen.

3.Efter någon/några minuter mörknar färgen men det är ingen fara. Den kan se svart ut fast du valt en brun färg.

4.Första gången du färgar dina ögonbryn, låt färgen sitta max 5 minuter. Vill du ha mörkare bryn låter du den sitta längre (upp till 15 min) nästa gång du färgar.

5.Torka av ögonbrynen med blöta bomullstussar och blaska sedan på vatten så all kräm är borta.

6.KLART!

Om du har fått lite ögonbrynsfärg på huden brukar den försvinna till nästa dag.

Undrar du över något så är det bara att fråga.

hjarta

Kram från Tess

edit: jag kom att tänka på en sak angående det här med föräldrar. Har du tänkt på att de under några år i deras liv blir yngre?
När vi var barn såg vi våra föräldrar som vuxna och gamla men hur äldre vi blir desto mer jämngamla blir vi med våra föräldrar. Jag är 42 nu och känner mig helt jämngammal med min mamma. Lite lustigt egentligen hur det kan bli..

2 reaktioner till “Färga dina ögonbryn hemma

  1. Ok ok. Men hur gör jag som inte är proffs för att få snygga ögonbryn som passar till mitt ansikte. Hur ska de formas? Egentligen?

    Gilla

Lämna en kommentar