Sanningen om barbiedrogen Melanotan

Melanotan har många gånger beskrivits av pressen som ”Barbiedrogen”. De har påstått att den gör att man blir brun, kåt och smal. För bra för att vara sant? Läs vidare så ska jag tala om hur det egentligen är.

Vad är Melanotan?
Melanotan är ett medel som med hjälp av sprutor injiceras under huden. Det stimulerar huden att producera melanin som gör att vi b.l.a blir bruna.

Blir man smal av Melanotan?
Nej. Vissa människor kan må illa direkt efter de injicerat Melanotan under huden. Om man nu skulle må så pass illa så det inte går att äta så skulle man ju teoretiskt gå ner i vikt men jag har aldrig hört talas om någon som varit med om det.

Blir man kåt av Melanotan?
Nej. Det här påståendet är ett försäljningsknep och även ett sätt för pressen av få spektakulära rubriker.

Blir man verkligen brun även om man inte kan bli det av vanligt solande?
Ja. Det är lätt att det går överstyr och man blir onaturligt brun. Se bilder på google.

Det här låter ju riktigt bra eller hur? Finns det verkligen några stora nackdelar?

  1. Melanotan är inte lagligt att sälja i Sverige.
  2. Melanotan ger nästan alltid hyperpigmentering vilket leder till att du kan få 20 nya pigmentfläckar i ansiktet. Dessa fläckar kommer kräva laser för att få bort vilket blir väldigt dyrt.
  3. Det är väldigt lätt att bli blind för sin egen brunfärg. Det ser konstigt ut med en pepparkaksbrun hud på någon som i vanliga fall är ganska ljus.
  4. Det är stor risk att läppar, tunga och tandkött för en blåaktig nyans. Detta försvinner när man slutar med Melanotan.
  5. Pigmentfläckar kan även dyka upp på tandköttet som bruna fläckar. Dessa verkar inte gå bort av sig själv.

Jag provade själv Melanotan för några år sedan vilket ledde till att jag fick 7 nya pigmentfläckar (typ leverfläckar) i ansiktet. Anledningen till att jag skriver om Melanotan nu är att snart kommer våren och många ungdomar och vuxna väljer att börja använda sig av Melanotan för att ”grunda” inför sommaren. Om du upptäcker att ditt barn blir brunare än de någonsin varit eller väldigt fort är det dags att ta ett samtal. Laserklinikerna har fått in massor av gråtande ungdomar som vill ta bort bruna fläckar i ansiktet.

Om du är vuxen och använder Melanotan har jag inget att säga men snälla låt inte ungdomar utsätta sig för något som ingen idag vet vad för långtidseffekter det kan ge.

hjarta

Kram från Tess

Annonser

En reaktion på ”Sanningen om barbiedrogen Melanotan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s