Information om Botox samt före och efter bilder

Botoxbehandling

Denna sida uppdateras ständigt då jag fått mer botox, nya bilder, ny information, svarar på nya frågor etc.

Frågor och svar hittar du längst ner.
Vill du ställa en fråga om Botox kan du göra det i kommentarsfältet nedan eller via mail ungstark40pluss@gmail.com så ska jag svara på dom så fort som möjligt.

Första gången jag provade Botox var för 6 år sedan och då för mina kråksparkar. Resultatet var fantastiskt precis som nu när jag återigen fått Botox för kråksparkarna och denna gång även i pannan. Resultatet? It´s like magic.♥

Att tänka på innan du gör en Botoxbehandling

 1. Viktigast av allt är att gå till en professionell person med den rätta utbildningen. En fördel är också att kolla upp vad andra har för upplevelser från just den salongen/personen.
  Jag har gått på samma salong och läkare hela tiden vilket gör att jag känner mig säker och trygg. Du kan läsa mer om salongen här nere under ”Vem jag har gått till och vilka behandlingar jag fått där”.
 2. Du får inte en omedelbar effekt utan den kommer gradvis under 1-2 veckor så vill du vara fin för ett speciellt tillfälle, var ute i god tid.
 3. Vill du få ett resultat som håller riktigt länge skall du ta fler behandlingar med 3-6 månaders mellanrum, vanligast är dock att effekten sitter i runt 2,5-3 månader. Ju fler behandlingar du gör desto bättre blir det och ger huden en chans att ”läka” rynkorna vilket också gör att du kan vänta längre mellan behandlingarna i framtiden.

Vad händer under själva behandlingen?

 1. Tillsammans med läkaren/sjuksköterskan/tandläkaren går ni igenom vad du har för förväntningar, vilka områden du vill förändra. Om du får Botox i pannan går det även att höja ögonbrynen om du känner att de hänger.
 2. Läkaren/sjuksköterskan/tandläkaren tvättar av och desinficerar de områden där hen skall sticka med sprutan. Att du har mascara och ögonskugga spelar ingen roll utan de kan vara kvar.
 3. Nu kommer det ett antal (beroende på vilket område som skall behandlas) ganska snabba korta stick med sprutan. Själva nålen är väldigt tunn så det känns knappt någonting. Det går att ha en bedövningssalva på innan men det är ganska onödigt då det faktiskt inte gör ont. Bedövningssprutan hos tandläkaren känns 10 gånger mer än vad Botoxsprutan gör.
 4. Nu är du klar. Det kan hända att du fått något litet blåmärke men det är inte säkert. Jag fick bara 1 litet blåmärke i pannan trots att han stuckit ganska många gånger både i pannan och runt ögonen.
 5. Nu är det bara att vänta några dagar tills magin startar.
 6. Efter ca 2 veckor skall du tillbaka för att titta på resultatet samt få en liten ”touch up” om det behövs.

Så här skriver StellaKliniken om sina Botoxbehandlingar

”Många rynkor uppkommer och underhålls av ytliga ansiktsmuskler som veckar ihop huden när de drar ihop sig. I och med att vissa muskler ständigt är mer eller mindre sammandragna, blir hudvecken gradvis permanenta. Genom att blockera vissa grupper av ”rynkmuskler”, kan musklerna inte dra sig samman, och därmed kan inte heller några rynkor uppstå. På detta vis kan man påtagligt jämna ut hudens yta, förebygga vidare utveckling av rynkor, och t.o.m. starta en långsam och helt naturlig reparationsprocess. Om den här processen bibehålls genom regelbundna behandlingar under en tid (från några månader till ett par år) kan även grova rynkor i pannan och kring ögonen försvinna helt – vilket är unikt inom kosmetiska behandlingar.”

Vem jag har gått till och vilka behandlingar jag fått där

Jag har gått till StellaKliniken där jag fått alla mina behandlingar av Anders Landgren som är en hudläkare.  Anders blev färdig med sin utbildning som hudläkare 2001 och har arbetat med det här i 12-13 år. StellaKliniken finns i stockholm och västerås.

 • 2010 opererade jag mina ögonlock för att få bort allt häng. Behandlingen utfördes av Anders på StellaKliniken. Resultatet blev väldigt bra.
 • 2010 fick jag min första Botoxbehandling för kråksparkarna. Passade även på att ta lite Juvederm för att få bort mörka ringar under ögonen. Kanonresultat och utfört av samma läkare.
 • 27 januari 2016: Botox i pannan och runt ögonen. Samma läkare och resultatet är fantastiskt.
 • 10 augusti 2016: Botox i pannan och runt ögonen. Samma läkare, superfina resultat.
 • 23 november 2016: Botox i pannan och runt ögonen. Samma läkare, superfina resultat.
 • 07 december 2016: Botox mot mina sura mungipor. Samma läkare

Före och efter bilder på Botoxbehandlingen i januari 2016.
Klicka på bilderna för högre upplösning.

före och efter bilder från Botox. Behandlingen utfördes 27 januari 2016 på Stellakliniken.

Botoxbehandling
Höjer ögonbrynen på på alla 3 bilderna
Efter Botox
26 dagar efter Botox av StellaKliniken, sminkad – Klicka på bilden för högre upplösning

Frågor och svar

Smärta, blåmärken etc
 • F: Gör det ont?
 • S: Nej det gör inte ont. Självklart känns det små stick men det går absolut inte att jämföra med tex bedövningssprutan man får hos tandläkaren som är 10 gånger värre.
 • F: Var du öm efteråt?
 • S: Nej det kändes ingenting efteråt.
 • F: Hur såg du ut direkt efter, Såg du blåslagen ut eller något?
 • S: Det syntes ingenting förutom ett litet blåmärke i pannan som gick bort efter några dagar. Av alla stick jag fick var det alltså bara ett som gav ett blåmärke.
 Effekt, resultat
 • F: Hur lång tid tog det innan du såg någon skillnad? Syns det samma dag?
 • S: Effekten syns inte samma dag. Jag kunde se en stor skillnad dag 3 då pannan började slätas ut och mitt ena ögonbryn som brukade ”hänga” hade lyft sig lite. Kråksparkarna började försvinna efter ca 1 vecka då även hela ögonen öppnades upp mer och såg piggare ut. Botox har också en långtidseffekt vilket innebär att när man inte längre gör de miner som orsakar rynkor kommer fler och fler av dom försvinna med tiden.
 • F: Har du ett stelt ”Hollywood ansikte” nu?
 • S: Nej inte alls. Jag har full mimik kvar i ansiktet. Det enda uttryck som är begränsat är höjda ögonbryn, ett förvånat uttryck alltså.
 • F: Kan du le?
 • S: Ja absolut.  För 6 år sedan fick jag Botox under bägge mungiporna för att de hade börjat hänga ner vilket gjorde att jag ständigt såg sur ut. Även efter den behandlingen hade jag inga svårigheter att le.
 • F: Kan det löna sig att prova ett annat botoxpreparat för att se om man får längre hållbarhet?
 • S: Korta svaret är nej men det är ju lite olika molekyler så det kan ju vara lite skillnad.
  Ofta är det en dosfråga.

Botox

 • F: Hur vågar du spruta in ett nervgift i ansiktet?
 • S: Botox blockerar enbart vid själva injektionsstället. Det kan inte spridas ut i kroppen ej heller lagras i den. Botox har funnits som läkemedel sedan tidigt 70-tal, så det är väl dokumenterat och man kan med stor säkerhet säga att det inte finns några långtidsbiverkningar.
 • F: Jag har fått fillers flera gånger i pannan och har funderat på att istället prova Botox men vet inte om jag törs. Hur stora är riskerna att något går fel när man får Botox jämfört med Fillers?
 • S: Det är faktiskt större risker att ta en fillerbehandling även om det också är en säker behandling. Där finns det fler biverkningsrisker som kan hända oftare. Dagens fillers kom någon gång på 90-talet medan Botox har funnits som läkemedel sedan tidigt 70-tal.
 • F: Jag har en ganska så djup rynka mellan ögonbrynen. Är det bäst med Botox eller fillers?
 • S: Bästa svaret får du genom att beställa tid för en konsultation på någon klinik men rent generellt kan jag säga Botox om vecket nästan bara syns när du gör ”arga minen”. Fillers fungerar jättebra om vecket syns i helt avslappnat läge. Man kan även kombinera de två preparaten.
 • F: Vad är det för skillnad på Botox och fillers?
 • S: Botox är ett avslappnande medel för musklerna och används för rynkor som uppkommit av mimik (ansiktets rörelser). Fillers är ett samlingsnamn för olika preparat som ger volym, tänk ett dike som fylls igen med jord och blir jämn högt med marken igen, så fungerar fillers mot rynkor. Fillers kan även användas till att bygga upp den volym som vi förlorar i ansiktet när vi åldras.
 • F: Kan man bli förlamad av Botox?
 • S: Nej du kan inte bli förlamad. Botox sprids inte i kroppen.
 • F: Kan man ta en botoxbehandling när man är gravid?
 • S: Nej  man får inte, det är inte godkänt för gravida.

hjarta

Kram från Tess

Annonser

8 reaktioner på ”Information om Botox samt före och efter bilder

 1. Får du någonsin den där ”tegelstenseffekten”, dvs att det känns som om någon sitter på din panna och ögonbrynen åker ner och gör att ögonen ser trötta ut. Jag har fått det någon gång då det försvunnit efter 2-3 veckor men denna gången är jag rädd att det ska sitta i längre för det känns mer än vanligt (behandlades för en vecka sedan och är helt förtvivlad). Hälsn, Mia

  Gilla

  1. Hejsan Mia!
   Jag har inte råkat ut för det du beskriver men under mitt senaste möte på kliniken så pratade vi faktiskt om just det du nämner.

   Läkaren förklarade för mig hur viktigt det är med balansen av musklerna i pannan och de runt ögonen. De runt ögonen kan dra ner brynen och de i pannan kan dra upp dom.

   Om du bor i närheten av Stockholm eller Västerås så råder jag dig att kontakta den klinik jag varit på. Anders som jobbar där är legitimerad läkare och väldigt duktig på just det här med balansen mellan musklerna.
   http://www.stellakliniken.se
   Telefon: 08-581 65 770 eller 021-13 49 00 måndag-torsdag 10:00-12:00

   Kram från Tess

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s