Crash Diet – Tess Style

Olika ”Crash diet” varianter är väldigt populära utomlands. Anledningen till att de ger snabba resultat är för man nästan ligger på en svältnivå. Självklart uppfattas det som väldigt provocerande för många vilket jag förstår. Det är av den anledningen jag ”gömmer” mina tips på en separat sida.

Innan du påbörjar en så kallad ”Crash diet” är det några saker som är viktiga

  1. Kontrollera din hälsa hos en läkare. En sådan här diet kan påverka ex blodtryck och kan vara farlig för vissa människor.
  2. Är du helt säker på vad du vill? Det här kommer inte ge dig en sund livsstil att leva efter utan ger bara en snabb viktnedgång.
  3. Har du en familj? Du kommer garanterat att märka att bristen på mat påverkar ditt humör till det sämre.
  4. VATTEN, VATTEN OCH MER VATTEN. Utan vatten dör vi.

 

Det här är vad jag åt under ca 7-8 veckor

 

Frukost

  • Multivitamin
    Fruktsallad av 1 äpple och 1 kiwi. Efter två veckor la jag till 2 matskedar kvarg samt en halv skiva mörkt, grovt bröd utan smör.

Crash diet frukost

Lunch

  • Sallad av salladsblad, gurka, tomat, majs och 2 matskedar tonfisk i vatten. Ingen olja eller dressing utan enbart salt, svartpeppar och pressad citron.

Middag

  • En kopp ”Varma koppen” och en halv skiva mörkt, grovt bröd utan smör.

Kvällsmål

  • 1 äpple eller några morötter.

Varje dag mätte jag upp 2 liter vatten som jag såg till att jag drack upp. Jag är inte så förtjust i vatten så det var en kamp att få i mig två liter. Jag smaksatte vattnet med gurka, rabarber eller pressad citron vilket gjorde det lättare och godare att dricka. Minst 2 liter vatten är jätteviktigt med tanke på hur lite mat kroppen får.

Jag vägde mig inte en enda gång under de här veckorna utan följde enbart mina framsteg med hjälp av spegeln. Att hetsa över några siffror på vågen är bara negativt och enligt mig helt onödigt.

 


 

 

Disclaimer

Jag rekommenderar inte att nästan svälta kroppen för att gå ner i vikt utan talar bara om hur jag gjorde. Skulle du välja att följa en så kallad ”crash diet” är det viktigt att du får ett ok av en läkare innan du börjar.

hjarta

Kram från Tess

Annonser

En reaktion på ”Crash Diet – Tess Style

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s